Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Tanydon HCT

Описание
Танидон НСТ таблетки е комбиниран лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание, който включва в състава си активните вещества telmisartan и hydrochlorothiazide в различни фиксирани дозови съотношения (40/12.5 мг, 80/12.5 мг или 80/25 мг).
Telmisartan е специфичен и ефективен ангиотензин ІІ рецепторен антагонист. Свързва се селективно и трайно с АТ1 рецептора. При прилагане от пациенти на доза от 80 мг telmisartan, почти изцяло се инхибира предизвиканото от ангиотензин ІІ повишаване на кръвното налягане. Инхибиторният ефект се поддържа над 24 часа, като все още може да бъде установен до 48 часа.
Hydrochlorothiazide е тиазиден диуретик. Точният механизъм на антихипертензивния ефект на тиазидните диуретици не е напълно изяснен, но те обикновено не влияят на нормалното кръвно налягане.

Терапевтични показания
Лечение на есенциална хипертония при пациенти, чието кръвно налягане не е адекватно контролирано при лечение само с telmisartan.
Начин на приложение
Танидон HCT е лекарствен продукт за перорална употреба. Таблетките се приемат веднъж дневно, с достатъчно количество течност, с или без храна.
Опаковка
Една блистерна опаковка, включваща 30 таблетки, е поставена в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg