Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Diroton

Описание
Диротон таблетки е лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание, който включва в състава си активното вещество lisinopril (2.5 мг, 5 мг, 10 мг или 20 мг).
Lisinopril е инхибитор на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ). Механизмът, чрез който lisinopril понижава кръвното налягане е предимно чрез супресия на системата ренин-ангиотензин-алдостерон.

Терапевтични показания
Лечение на артериална хипертония.
Лечение на симптоматична сърдечната недостатъчност.
За краткосрочно лечение на хемодинамично стабилни пациенти в рамките на първите 24 часа от началото на остър миокарден инфаркт.
Лечение на бъбречно заболяване при хипертензивни пациенти с диабет тип 2 и начална нефропатия.
Начин на приложение
Диротон е лекарствен продукт за перорално приложение. Таблетките могат да бъдат приемани независимо от приема на храна, с достатъчно количество течност, за предпочитане по едно и също време на денонощието.
Опаковка
Таблетките са опаковани в блистери, които съдържат по 14 таблетки. Два блистера (общо 28 таблетки) се поставят в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg