Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Co-Diroton

Описание
Ко-Диротон таблетки е комбиниран лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание, който включва в състава си активните вещества lisinopril и hydrochlorothiazide в две различни фиксирани дозови съотношения (10/12.5 мг и 20/12.5 мг).
Lisinopril е инхибитор на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ). Механизмът, чрез който lisinopril понижава кръвното налягане е предимно чрез супресия на системата ренин-ангиотензин-алдостерон.
Hydrochlorothiazide е тиазиден диуретик. Точният механизъм на антихипертензивния ефект на тиазидните диуретици не е напълно изяснен, но те обикновено не влияят на нормалното кръвно налягане.

Терапевтични показания
Лечение на лека до умерена хипертония.
Начин на приложение
Обичайната доза е една таблетка, приемана веднъж дневно. Като всички продукти, прилагани веднъж дневно, Ко-Диротон трябва да се приема приблизително по едно и също време всеки ден.
Опаковка
Таблетките са опаковани в блистери, които съдържат по 10 таблетки. Три блистера (общо 30 таблетки) се поставят в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg