Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Cavinton

Описание
Кавинтон 5 мг таблетки и Кавинтон 5 мг/мл разтвор за инфузия са лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание, които включват в състава си активното вещество vinpocetine.
Vinpocetine е съединение с комплексен механизъм на действие, което се характеризира с невропротективно действие, оказва благоприятни ефекти върху мозъчната обмяна и кръвоток, а също така и върху реологичните свойства на кръвта.
Терапевтични показания
Неврология: Лечение на различни форми на мозъчни циркулаторни нарушения: състояния след мозъчен инсулт, деменция от съдов произход, мозъчна атеросклероза, посттравматична и хипертонична енцефалопатия, вертебробазиларна недостатъчност. Намаляване на психичните или неврологичните симптоми на мозъчните циркулаторни нарушения.
Офталмология: Лечение на хронични съдови нарушения, засягащи хориоидеята и ретината.
Отология: Лечение на пресбиакузис от различен произход, болест на Meniere и шум в ушите.
Начин на приложение
Таблетките трябва да се приемат след хранене. Ампулната лекарствена форма се прилага само интравенозно, като бавна капкова инфузия.
Опаковка
Таблетките са опаковани в блистери, които са поставени в сгъваеми картонени кутии. В една картонена кутия са включени 50 таблетки.
Ампулите, съдържащи 2 ml разтвор за инфузия, са опаковани в сгъваеми картонени кутии. В една картонена кутия са включени 10 ампули.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg