Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Panangin

Описание
Панангин 158 мг/140 мг филмирани таблетки е лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание, който включва в състава си активните вещества potassium aspartate и magnesium aspartate.
Магнезиевите и калиевите вътреклетъчни катиони играят важна роля за функционирането на редица ензими, в свързването на макромолекули със субклетъчни елементи и молекулния механизъм на мускулното съкращение. Контрактилитетът на миокарда зависи от съотношението между извънклетъчните и вътреклетъчните концентрации на калиеви, калциеви, натриеви и магнезиеви йони. Аспартатът, като ендогенна субстанция действа като подходящ трансмитер на йони: притежава силен афинитет към клетките, нейните соли слабо се дисоциират, поради което йоните преминават в клетките като комплексни съединения. Магнезиево-калиевият аспартат стимулира метаболизма на миокарда.
Терапевтични показания
Допълнително лечение на хронична сърдечна недостатъчност
Едновременно приложение с дигиталисови лекарствени продукти.
Добавка към съдържанието на магнезий и калий в храната.
Начин на приложение
Таблетките трябва да се приемат след хранене.
Опаковка
50 филмирани таблетки са поставени във флакон от полипропилен с плътно прилепваща полиетиленова капачка. Един флакон е опакован в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg