Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Quamatel

Описание
Квамател филмирани таблетки и Квамател прах и разтворител за инжекционен разтвор са лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание, които включват в състава си активното вещество famotidine.
Famotidine е мощен, конкурентен инхибитор на хистаминовите Н2-рецептори. Основното клинично значимо фармакологично действие на фамотидин е потискане на стомашната секреция. Famotidine намалява, както киселинността, така и обема на стомашния сок, а промените в секрецията на пепсина са пропорционални на произведения обем.
Терапевтични показания
Язва на дванадесетопръстника и доброкачествена язва на стомаха, гастро-езофагеална рефлуксна болест и други състояния на свръхсекреция (напр. синдром на Zollinger-Ellison), профилактика на рецидив на язва, профилактика на аспирация на кисело стомашно съдържимо при обща анестезия (синдром на Mendelson).
Начин на приложение
Квамател филмирани таблетки е предназначен за перорално приложение.
Опаковка
Таблетките са опаковани в блистери, които са поставени в сгъваеми картонени кутии.
Пет флакона с прах и пет ампули с разтворител за приготвяне на разтвор за инжекции, са опаковани в сгъваеми картонени кутии.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg