Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Ossica tablets

Описание
Осика 150 мг филмирани таблетки е лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание, който включва в състава си активното вещество ibandronic acid.
Ibandronic acid е високоактивен бифосфонат, принадлежащ към азотсъдържащите бифосфонати, които действат селективно върху костната тъкан и специфично инхибират остеокластната активност, без да повлияват директно формирането на костите.

Терапевтични показания
Лечение на остеопороза при жени в постменопауза с увеличен риск от фрактури. Доказано е намаление на риска от вертебрални фрактури.
Начин на приложение
Осика се прилага сутрин на гладно (без да е била приемана храна поне 6 часа) и 1 час преди първия прием на храна или напитка за деня (с изключение на вода) или преди перорално приемане на друго лекарство или хранителна добавка. Таблетките се поглъщат цели (без да се дъвчат или смучат) с чаша обикновена вода в седнало или изправено положение. Не трябва да се използва вода с високо съдържание на калций. Препоръчва се да се използва бутилирана вода с ниско минерално съдържание, ако има опасения за потенциално високи нива на калций в чешмяната вода (твърда вода). Пациентките не трябва да лягат в продължение на 1 час след приема на Осика.
Опаковка
Всеки блистер, включващ по една филмирана таблетка от лекарствения продукт, се опакова в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg