Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Novinette 28

Описание
Новинет 28 150 микрограма/20 микрограма филмирани таблетки е комбиниран хормонален лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание. Всяка жълта активна таблетка съдържа 150 микрограма desogestrel (прогестоген) и 20 микрограма ethinylestradiol (синтетичен естроген), а зелените (плацебо) таблетки не съдържат активни вещества.
Механизмът на действие на Новинет 28 се основава на повлияването на различни процеси в организма, най-важните от които са потискане на овулацията и предизвикване на промени в ендометриума, както и в консистенцията на цервикалния мукус.

Терапевтични показания
Хормонална контрацепция.
Начин на приложение
Ежедневно, по едно и също време се приема по една таблетка в последователността посочена на опаковката в продължение на 28 последователни дни. Всяка следваща опаковка се започва след деня, в който е приета последната таблетка от предишната опаковка.
Опаковка
21 жълти активни филмирани таблетки и 7 зелени плацебо филмирани таблетки са включени в един блистер. Блистерите са опаковани в сгъваеми картонени кутии.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg