Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Milligest

Описание
Милигест обвити таблетки е комбиниран хормонален лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание. Всяка таблетка съдържа ethinylestradiol (синтетичен естроген) и gestodene (прогестоген) в количествени съотношения адаптирани съобразно всяка от трите фази на прием.
Механизмът на действие на Милигест се основава на повлияването на различни процеси в организма, най-важните от които са потискане на овулацията и предизвикване на промени в ендометриума и консистенцията на цервикалния мукус.

Терапевтични показания
Хормонална контрацепция.
Начин на приложение
Една таблетка дневно (за предпочитане по едно и също време на деня) в продължение на 21 последователни дни. Приемът на следващите 21 таблетки се започва след 7-дневна пауза, през която таблетки не се приемат.
Опаковка
21 обвити таблетки (6 светло-оранжеви фаза I таблетки, 5 бели фаза II таблетки и 10 светло-зелени фаза III таблетки) са включени в един блистер. Блистерите са опаковани в сгъваеми картонени кутии.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg