Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Midiana 28

Описание
Мидиана 28 3 мг/0.03 мг филмирани таблетки е комбиниран хормонален лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание. Всяка бяла активна таблетка съдържа 0.03 мг ethinylestradiol (синтетичен естроген) и 3 мг drospirenone (прогестоген), а зелените (плацебо) таблетки не съдържат активни вещества. В терапевтични дози, drospirenone има антиандрогенен и лек антиминералкортикоиден ефект и силно наподобява по фармакологичен профил на естествения хормон прогестерон.
Механизмът на действие на Мидиана 28 се основава на повлияването на различни процеси в организма, най-важните от които са потискане на овулацията и предизвикване на промени в ендометриума и консистенцията на цервикалния мукус.

Терапевтични показания
Хормонална контрацепция.
Начин на приложение
Таблетките се приемат всеки ден, по едно и също време, ако е необходимо с малко количество течност, в последователността показана на блистерната опаковка. Всяка следваща опаковка се започва на деня след приема на последната таблетка от предишната опаковка.
Опаковка
21 бели активни филмирани таблетки и 7 зелени плацебо филмирани таблетки са включени в един блистер. Блистерите са опаковани в сгъваеми картонени кутии.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg