Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Levosert

Описание
Левосерт 20 микрограма/24 часа представлява вътрематочна лекарстводоставяща система, която след поставяне освобождава приблизително по 20 микрограма левоноргестрел дневно.
Левоноргестрел е прогестоген, чийто механизъм на действие се основава предимно на следните хормонални ефекти – предотвратяване на разрастването на ендометриума, удебеляване на лигавицата на маточната шийка, потискане на овулацията. Освен това, физическото присъствие на вътрематочната система в матката се очаква допълнително да повишава ефикасността на лекарствения продукт.

Терапевтични показания
Контрацепция
Обилно менструално кървене.

Начин на приложение
Левосерт се поставя в маточната кухина само от квалифициран лекар/медицински специалист с помощта на въвеждащо устройство, като внимателно се следват инструкциите за поставяне и се спазват условията за приложение.
Опаковка
Вътрематочната лекарстводоставяща система, включваща 52 мг левоноргестрел, е опакована заедно с въвеждащо устройство в стерилна блистерна опаковка с отлепващ се капак, която от своя страна е поставена в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg