Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Belara

Описание
Белара 21+7 0,03 мг/2 мг филмирани таблетки е комбиниран хормонален лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание. Всяка светлорозова таблетка съдържа 0,030 мг ethinylestradiol и 2 мг chlormadinone acetate, а белите (плацебо) таблетки не съдържат активни вещества.
Chlormadinone acetate е прогестоген с антиандрогенни свойства. Неговият ефект се дължи на способността му да измества андрогените от свързващите ги рецептори. Ethinylestradiol е добре познат синтетичен естроген.
Механизмът на действие на Белара 21+7 се основава на инхибиране на хипофизната секреция на фоликулостимулиращия (FSH) и лутеинизиращия (LH) хормони, и по този начин на овулацията; предизвикване на пролиферация и секреторна трансформация на ендометриума; промяна на консистенцията на цервикалния мукус, което от своя страна възпрепятства миграцията на семенна течност през цервикалния канал и променя подвижността на сперматозоидите.

Терапевтични показания
Хормонална контрацепция.
Начин на приложение
Всеки ден се приема по една светлорозова активна филмирана таблетка, по едно и също време на деня (препоръчително вечер) в продължение на 21 последователни дни, последвано от седемдневен интервал, през който се приемат белите плацебо таблетки. След седемдневния интервал с прием на плацебо таблетки, контрацепцията продължава с прием на първата светлорозова таблетка от следващата опаковка Белара 21+7.
Първата активна таблетка трябва да бъде извадена от блистера на мястото посочено като „начало” и се поглъща цяла, ако е необходимо с малко количество течност. Останалите активни и плацебо таблетки се приемат ежедневно, следвайки посоката на стрелката.
Опаковка
21 светлорозови активни филмирани таблетки и 7 бели плацебо филмирани таблетки са включени в един блистер. Блистерите са опаковани в сгъваеми картонени кутии.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg