Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Tamsol

Описание
Тамсол 0,4 мг капсули с изменено освобождаване е лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание, който съдържа активното вещество tamsulosin hydrochloride.
Tamsulosin е 1-адренорецепторен антагонист, който се свързва селективно и конкурентно с постсинаптичните 1-адренорецептори, което води до релаксация на гладката мускулатура на простатата, вследствие на което се намалява мускулното напрежение и се повлияват благоприятно симптомите на дразнене и обструкция.

Терапевтични показания
Лечение на функционални симптоми на долните пикочни пътища (СДПП), свързани с доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).
Начин на приложение
По една капсула се приема след едно и също хранене всеки ден, по възможност след закуска или след първото хранене за деня.
Капсулата трябва да се погълне цяла и не трябва да се чупи или дъвче, тъй като това може да повлияе на измененото освобождаване на активното вещество.

Опаковка
Всяка блистерна опаковка, включваща 30 капсули с изменено освобождаване, е поставена в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg