Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
         Dironorm

Описание
Диронорм таблетки е комбиниран лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание, който включва в състава си активните вещества lisinopril и amlodipine в три различни фиксирани дозови съотношения (10/5 мг, 20/5 мг или 20/10 мг).
Lisinopril е инхибитор на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ). Механизмът, чрез който lisinopril понижава кръвното налягане е предимно чрез супресия на системата ренин-ангиотензин-алдостерон.
Amlodipine принадлежи към антагонистите на входящия калциев йонен поток с дихидропиридинова химична структура. Антихипертензивният му ефект се дължи на директен релаксиращ ефект върху съдовата гладка мускулатура.
Терапевтични показания
Лечение на есенциална хипертония.
Начин на приложение
Лекарственият продукт е предназначен само за перорална употреба. Тъй като храната не влияе върху резорбцията на продукта, Диронорм може да се прилага независимо от храненето, т.е преди, по време или след прием на храна.
Опаковка
Таблетките са опаковани в блистери, които са поставени в сгъваема картонена кутия.
        По-подробна информация за лекарствения продукт може да бъде получена на уебсайта на Изпълнителната агенция по лекарствата www.bda.bg или директно от Търговското представителство на „Гедеон Рихтер“ АД в България, чрез отправяне на запитване на телефон 02 812 90 77, или на e-mail адрес: drugsafety@richter.bg