Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
« Обратно към резултатите

Gedeon Richter Plc. открива лаборатория за молекулярна биология в Дебрецен, Унгария
17.04.2018

Представители на унгарското правителство и на ръководството на Gedeon Richter Plc. откриха новата лаборатория за молекулярна биология със специална церемония в унгарския град Дебрецен.


Съоръженията са изградени с общ бюджет от 4,89 млрд. форинта (HUF) като част от съвместния джойнт консорциум, озаглавен „Иновативен проект за фармацевтични изследвания и развитие с цел подобряване на конкурентоспособността на пазара“.


Gedeon Richter Plc. планира разработването на технологии в своята лаборатория в Дебрецен, които да допринесат значително за разбирането на механизма на действие на протеиновите лекарства, произведени чрез биотехнологични процедури, и страничните ефекти, които могат да възникнат при тяхното ползване. Тъй като се очаква цената на биоподобните терапевтични протеини, произведени в тази лаборатория, да бъде по-ниска в сравнение с оригиналните продукти, те могат да станат достъпни за повече хора в целевата група – предимно европейски пациенти, страдащи от тумори или автоимунни заболявания.


"Чрез откриването на новата лаборатория по молекулярна биология направихме още една крачка към увеличаване на конкурентоспособността на биотехнологичното производство в Унгария на международно ниво, което също повиши конкурентоспособността на цялата страна", посочва Ерик Богш, председател на Gedeon Richter Plc., когато говори за значимостта от инвестицията.


R&D дейността на високо ниво е от ключово значение за дългосрочната конкурентоспособност на "Гедеон Рихтер" АД. Компанията непрекъснато търси тясно сътрудничество с унгарски университети и изследователски центрове, за да запази висококвалифицираните експерти, както и да осигури допълнителни иновативни и достъпни терапии за хората.


https://www.richter.hu/en-US/pressroom/press-release