Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
« Обратно към резултатите

Рихтер е регионалният лидер сред европейските компании в R&D сектора
19.12.2014

Гедеон Рихтер е единствената базирана в Унгария компания, която присъства в Top 1000 на европейските R & D инвеститори, изготвен от Европейската комисия. Компанията, която е похарчила близо до 42,000 милиарда форинта за научноизследователска и развойна дейност през 2013 г., е на почетното 166-то място в общата класация и е на 19-то в "отделната надпревара" на фармацевтичните компании. Европейският списък се оглавява от трима производители на автомобили, а Рихтер е единствената фирма от региона на Централна и Източна Европа, поставена сред първите двеста.

В началото на месец Декември 2014 г. Европейската комисия класира фирмите, които харчат най-много пари за научноизследователски и развойни програми в Европейския съюз. Резултатите показват, че по-голямата част от най-добрите R & D инвеститори са базирани във Великобритания, Германия и Франция. Европейската комисия включи 2500 компании, които са изразходили най-много средства за R & D в световен мащаб, като Рихтер е единствената унгарска компания, присъстваща в списъка.

Иновациите и изследванията на оригинални лекарствени молекули са от стратегическо значение за компанията още от създаването й през 1901 г. С повече от 1000 служители в областта на научноизследователската и развойната дейност, Рихтер днес е най-значимата фармацевтична изследователска база в региона на Централна и Източна Европа. Фармацевтичните научно-изследователски дейности обхващат три стратегически области: по-специално проучване и разработване на нови химични молекули (NCES), рекомбинантни биотехнологични дейности и разработването на генерични продукти. Изследователската дейност върху оригинални молекули е фокусирана върху развитието на съединения за заболяванията на централната нервна система.

Групата Рихтер докладва през 2013 г. 8%-но увеличение на разходите си за научноизследователска и развойна дейност, което възлиза на 41 953 млн. форинта (141 400 000 евро), представляващо 11.9% от консолидираните й продажби.

За Гедеон Рихтер е важно да запази изключително талантливите млади учени в Унгария и да насърчи тези, които работят в чужбина, за да се завърнат у дома. Фактът, че дружеството може да осигури инфраструктура за научни изследвания и проекти за тях - основните компоненти на международната конкурентоспособност на световно ниво, играе важна роля в това.